Głęboko smażony garnish. Maestro Sol

JAKOŚĆ OPARTA NA WIEDZY

Maestro Sol to frytura płynna zaprojektowana z myślą
o wymagających profesjonalistach. Z najwyższej jakości olejów ze słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych upraw Mass Balance, stworzyliśmy kompozycję o unikalnych właściwościach użytkowych
i żywieniowych.

Nasza wiedza i wieloletnie doświadczenie pozwoliły opracować optymalną recepturę frytury. Dajemy Ci
z natury tylko to, co najlepsze.

Precyzyjnie dobrane proporcje trzech olejów roślinnych zapewniają doskonałe właściwości w warunkach długotrwałego smażenia w wysokich temperaturach.

Wysoki punkt dymienia – powyżej 235°C.

Duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu podczas smażenia w wysokich temperaturach.

Wydłużony czas użytkowania nawet o 40%
w porównaniu do frytur palmowych.

Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalny charakter i aromat smażonych potraw.

Płynna forma przyśpieszająca pracę i ułatwiająca filtrowanie.

Maestro Sol to frytura w linii premium. To gwarancja czystego
i komfortowego procesu smażenia oraz zachwycających efektów.

KOMFORT SMAŻENIA

- ograniczenie uciążliwego dymienia

- szybkość rozgrzewania

- łatwość filtrowania

 

 

NAJLEPSZA WYDAJNOŚĆ

- wydłużona trwałość produktu

- maksymalna efektywność

   kosztów i czasu pracy

- niska absorbcja tłuszczu przez

   smażone potrawy

 

 

DOSKONALE USMAŻONE POTRAWY

- soczyste i chrupiące

- smakowite i lekkostrawne

- o złocistej barwie

 

 

Testy laboratoryjne w procesie nieciągłym,  6 cykli/ h

Badane frytury nie zawierają tłuszczów utwardzonych

Związki polarne %

Frytura Maestro Sol

Frytura palmowa

Kompozycja tłuszczów roślinnych z przewagą oleju rzepakowego

Czas smażenia (h)

DŁUŻSZA TRWAŁOŚĆ

Podczas smażenia, pod wpływem wysokich temperatur  w tłuszczu pojawiają się tzw. związki polarne. Mierząc zawartość tych związków we fryturze można określić, czy tłuszcz jeszcze jest dobry do smażenia, czy zużył się na tyle, że należy go wymienić. W Polsce według prawa zawartość związków polarnych nie może przekraczać 25%.

Maestro Sol w porównaniu do frytur palmowych osiąga graniczna ilość związków polarnych prawie po dwukrotnie dłuższym czasie użytkowania.

Frytura Maestro Sol to gwarancja doskonale usmażonych, lekkostrawnych potraw.

KRUSZWICA NADAJE NOWE ZNACZENIE FRYTUROM

Nieustannie testuje receptury swoich produktów we współpracy z kucharzami.

Długotrwałe próby i obserwacje zachowania tłuszczów w wymagających warunkach pozwoliły skomponować fryturę o unikalnym składzie.

 

 

Dołącz Maestro Sol do profesjonalnego wyposażenia Twojej kuchni

Maestro Sol najlepsza frytura na runku
Narzędzie w rękach mistrza

UNIKALNA KOMPOZYCJA

Olej z naturalnej odmiany słonecznika wysokooleinowego ma wyjątkowe proporcje kwasów tłuszczowych z dużą przewagą kwasów jednonienasyconych - odpornych na przemiany podczas smażenia. Olej wysokooleinowy zapewnia doskonałe parametry do głębokiego smażenia przy jednocześnie bardzo korzystnym profilu żywieniowym.

 

 

 

Recepturę frytury dopełnia wysokiej jakości olej rzepakowy oraz tłuszcz palmowy. Surowiec z palmy pozyskujemy  ze zrównoważonych  upraw, certyfikowanych przez RSPO. Organizacja ta zajmuje się promowaniem wykorzystania oleju palmowego i jego produktów w taki sposób, aby zagwarantować jak najmniejsze negatywne oddziaływanie na środowisko.

Trzepaczka - narzędzie w rękach mistrza. Maestro Sol
Nóż - narzędzie w rękach mistrza. Maestro Sol
Cedzak - narzędzie w rękach mistrza. Maestro Sol

DOBRO Z ROŚLIN

Maestro Sol to 100% tłuszczów roślinnych. Jego receptura zapewnia korzystny dla zdrowia profil żywieniowy.

Odpowiednia kompozycja kwasów tłuszczowych.

Bez izomerów trans i tłuszczów uwodornionych.

Bez alergenów i roślin genetycznie modyfikowanych.

Frytura Maestro Sol to gwarancja doskonale usmażonych, lekkostrawnych potraw.
Frytura Maestro Sol to gwarancja doskonale usmażonych garnie i lekkostrawnych potraw.
Frytura Maestro Sol to gwarancja doskonale usmażonych, lekkostrawnych potraw.

Zamów fryturę Maestro Sol, przetestuj jej jakość i przekonaj się już po pierwszym cyklu smażenia.

Maestro Sol najlepsza frytura na runku

Zamów Maestro Sol

Jeżeli jesteś zainteresowany produktem

skontaktuj się z przedstawicielem firmy:

Polska Pn, Zach: tel. 602 796 729

Polska Pd: tel. 692 459 048

Polska Centr. i Wsch: tel. 606 802 966

 

Lub napisz do nas

Co jest kluczowe w procesie smażenia?
Dowiedź się więcej na:

Zwiększ

efektywność

smażenia

przyjaznesmazenie.pl

Poznaj 8 nawyków
dobrego smażenia

8 nawyków
dobrego smażenia