Maestro Sol to frytura płynna zaprojektowana z myślą
o wymagających profesjonalistach. Z najwyższej jakości olejów ze słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych upraw Mass Balance, stworzyliśmy kompozycję o unikalnych właściwościach użytkowych
i żywieniowych.
Nasza wiedza i wieloletnie doświadczenie pozwoliły opracować optymalną recepturę frytury. Dajemy Ci
z natury tylko to, co najlepsze.
Wysoki punkt dymienia – powyżej 235°C.
Duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu podczas smażenia w wysokich temperaturach.
Wydłużony czas użytkowania nawet o 40%
w porównaniu do frytur palmowych.
Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalny charakter i aromat smażonych potraw.
Płynna forma przyśpieszająca pracę i ułatwiająca filtrowanie.
KOMFORT SMAŻENIA
- ograniczenie uciążliwego dymienia
- szybkość rozgrzewania
- łatwość filtrowania
NAJLEPSZA WYDAJNOŚĆ
- wydłużona trwałość produktu
- maksymalna efektywność
kosztów i czasu pracy
- niska absorpcja tłuszczu przez
smażone słodkości
DOSKONALE USMAŻONE POTRAWY
- chrupiące
- smakowite i lekkostrawne
- o złocistej barwie
Testy laboratoryjne w procesie nieciągłym, 6 cykli/ h
Badane frytury nie zawierają tłuszczów utwardzonych
Związki polarne %
Frytura Maestro Sol
Frytura palmowa
Kompozycja tłuszczów roślinnych z przewagą oleju rzepakowego
Czas smażenia (h)
Podczas smażenia, pod wpływem wysokich temperatur w tłuszczu pojawiają się tzw. związki polarne. Mierząc zawartość tych związków we fryturze można określić, czy tłuszcz jeszcze jest dobry do smażenia, czy zużył się na tyle, że należy go wymienić. W Polsce według prawa zawartość związków polarnych nie może przekraczać 25%.
Maestro Sol w porównaniu do frytur palmowych osiąga graniczna ilość związków polarnych prawie po dwukrotnie dłuższym czasie użytkowania.
Olej z naturalnej odmiany słonecznika wysokooleinowego ma wyjątkowe proporcje kwasów tłuszczowych z dużą przewagą kwasów jednonienasyconych - odpornych na przemiany podczas smażenia. Olej wysokooleinowy zapewnia doskonałe parametry do głębokiego smażenia przy jednocześnie bardzo korzystnym profilu żywieniowym.
Recepturę frytury dopełnia wysokiej jakości olej rzepakowy oraz tłuszcz palmowy. Surowiec z palmy pozyskujemy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez RSPO. Organizacja ta zajmuje się promowaniem wykorzystania oleju palmowego i jego produktów w taki sposób, aby zagwarantować jak najmniejsze negatywne oddziaływanie na środowisko.
Nieustannie testuje receptury swoich produktów we współpracy z cukiernikami.
Długotrwałe próby i obserwacje zachowania tłuszczów
w wymagających warunkach pozwoliły skomponować fryturę o unikalnym składzie.
Maestro Sol to 100% tłuszczów roślinnych. Jego receptura zapewnia korzystny dla zdrowia profil żywieniowy.
Odpowiednia kompozycja kwasów tłuszczowych.
Bez izomerów trans i tłuszczów uwodornionych.
Bez alergenów i roślin genetycznie modyfikowanych.
Jeżeli jesteś zainteresowany produktem skontaktuj się z przedstawicielem firmy:
Zachodniopomorskie, lubuskie - 606 802 955
Kujawsko-pomorskie - 692 459 043
Pomorskie - 601 619 294
Podkarpackie, lubelskie - 606 802 971
Łódzkie, świętokrzyskie - 602 796 716
Śląskie, opolskie - 606 311 083
Małopolskie -606 802 950
Dolnośląskie - 692 459 051
Wielkopolskie - 602 732 515
Mazowieckie, podlaskie, warmińsko-mazurskie -500 038 529
Lub napisz do nas
Co jest kluczowe w procesie smażenia?
Dowiedź się więcej na:
przyjaznesmazenie.pl
Odkryj przestrzeń pełną inspiracji,
wiedzy i praktycznych porad
dla branży cukierniczo-piekarskiej
akademiamistrza.pl
Poznaj 8 nawyków
dobrego smażenia
8 nawyków
dobrego smażenia